Het Kempisch Kamerkoor

Sinds 1981 bestaat in Reusel (Noord-Brabant) Het Kempisch Kamerkoor. Opgericht door Tejo Wouters en sinds 2006 onder leiding van zijn broer Cees Wouters. Het koor bestaat uit 26 vaste zangers. Afhankelijk van een uit te voeren werk wordt de koorbezetting aangevuld met projectzangers.

Het Kempisch Kamerkoor blijft zich ontwikkelen en heeft in de loop van de jaren een zeer gevarieerd repertoire opgebouwd. Koorwerken uit de Middeleeuwen, Renaissance, Barok en Romantiek, maar ook van 20-eeuwse componisten zijn uitgevoerd in de Kempen en in het buitenland. Het koor heeft inmiddels een belangrijke plaats ingenomen in het culturele leven in de Kempen.

De kracht van Het Kempisch Kamerkoor is een juiste balans tussen zeer hoge kwaliteit en plezier. Een zo hoog mogelijk muzikaal niveau is waar alle leden met veel toewijding naartoe werken. Onze grote muzikale samenhang wordt bereikt door een continue koorbezetting en heldere repetitieschema’s in combinatie met moderne hulpmiddelen om thuis de muziek in te studeren. Gezelligheid, sociale samenhang en een goede sfeer zijn daarbij onmisbare voorwaarden om tot kwalitatief volwaardige uitvoeringen te komen. Dit alles draagt eraan bij dat nieuwe en jonge zangtalenten zich al snel thuis voelen bij Het Kempisch Kamerkoor.

Voor meer informatie zie:

www.kempischkamerkoor.nl 

Barokorkest La Sorpresa

La Sopresa is een 2019 nieuw opgericht barokensemble dat bestaat uit gerenommeerde musici en jong talent.

Raison d’ être:
Ons doel is muziek uit de barok en de klassieke periode op een levendige en historisch geïnformeerde wijze tot klinken te brengen. 

Ervaring en jeugdig elan gaan hand in hand bij La Sorpresa. Aanstormend talent voegt zich bij musici die hun sporen al ruimschoots hebben verdiend op nationale en internationale podia voor barokmuziek. Gedegen inzicht in de barokke uitvoeringspraktijk, gecombineerd met gezonde nieuwsgierigheid en een frisse blik, zorgen samen met de intense bevlogenheid van de musici voor bijzondere concerten waar het enthousiasme vanaf spat. Wij richten ons met name op koorbegeleidingen: de grote koorwerken van Bach, Händel, Haydn en Mozart behoren tot ons standaardrepertoire. Daarnaast gaan ons ook zuiver instrumentale werken aan het hart. Het orkest speelt op historische instrumenten of op kopieën daarvan.

Voor meer informatie zie:

barokorkestlasorpresa.nl
barokorkestlasorpresa.nl/concertmeester.html