Enkele reacties op de voorafgaande passionele projecten:

Reacties bezoekers

Reactie naar aanleiding van de  Messiah 2022

"Op zondag 11 december jl. waren wij getuige van een fantastische uitvoering van de Messiah van G.Fr. Händel in de St.- Willibrorduskerk in Eersel.
Wij hebben van de eerste tot de laatste minuut genoten en kunnen alleen maar ons enthousiasme uitspreken over de drie-eenheid van het barokorkest La Sorpresa, het Kempisch Kamerkoor, en de solisten. Want tezamen zorgden zij voor een muziek en zangcombinatie die een lust voor het oor was.  Een pracht orkest, briljante solisten, maar bovenal een koor dat je op het puntje van de stoel liet zitten.
Normaal danken de actoren hun publiek. Maar als (onderdeel van het) publiek danken wij de uitvoerenden voor een prachtige avond."

Rob en Corry Maliepaard

 

Reactie  naar aanleiding van de Johannes Passion 2019

"Nog zelden heb ik zó genoten van een uitvoering van de Johannes Passion als deze keer. Een geweldige inspirerende en bevlogen dirigent, een prachtig koor dat aan zijn vingers en ogen "hing", zeer mooi zingende solisten en een prachtige begeleiding. Ik mocht niet applaudiseren , maar moest mijn handen in mijn zakken houden! Zelf heb ik deze Passion vele malen in diverse koren meegezongen maar dan heb je niet de kans om zo te genieten, nu als luisteraar. Ik hoop dat de koorleden nog lang kunnen blijven zingen onder deze geweldige leiding, en Cees dat pensioen is voor jou misschien wel in zicht, maar voorlopig nog lang geen optie!
Koorleden blijf zingen en probeer Cees nog lang aan jullie te binden.
Veel muzikale groeten." Ton van Houtert

 

"2 Weken lang genoten van de Johannes Passion in Gulpen en Eersel. Diepe buiging voor het Kempisch kamerkoor en barokorkest Concerto Barocco. Zoveel nootjes van J.S. Bach; producers all over the world eat your heart out. Volgend jaar weer. Ik ben fan." Harald van Schie

 

Enkele reacties op de jubileumuitvoering van de Johannes Passion 2017: 


"Zeer genoten van deze bewogen uitvoering van de Johannes Passion. Hulde aan het koor en de solisten". Jeanne Corsten

 

"Genoten van een evenwichtige Johannes Passie waarin zowel het koor als de solisten herhaaldelijk wisten te ontroeren. Kortom: een muzikale ervaring van hoge kwaliteit. Als ik alleen de grote klasse van de sopraan zou noemen, doe ik zowel de overige solisten als het koor tekort. Complimenten voor het geheel. Het was muzikaal een heerlijke avond." Marieke Kraat

 

 "Vrijdagavond genoten van de Johannes Passion. Erg mooie uitvoering. Het was alsof ik toeschouwer was langs de kruisweg". Corry van Bon 

 

Reacties bezoekers op de uitvoering van de Johannes Passion 2016:

 

Johannes Passion in Eersel is reisje waard 

"Deels beroepshalve bezocht ik de afgelopen twintig jaar ontelbare Passie-concerten in die heerlijke tijd voor Pasen. De meeste in mijn woonplaats Breda (de Grote Kerk!) maar ook in de basiliek van Oudenbosch, een kerkje in Zeeuws-Vlaanderen, de kathedraal van Antwerpen en het Concertgebouw in Amsterdam. Daarbij kwam al snel vast te staan dat mijn absolute voorkeur uitgaat naar de Matthaus Passion, waardoor de Johannes Passion op de achtergrond raakte. Behalve thuis waar de cd's en dvd's van beide uitvoeringen elkaar aardig in evenwicht hielden en houden.
Mijn eerste kennismaking met een koor van Cees Wouters was Kempenkoor in 2015, de Matthaus Passion in Oirschot. Deze ervaring deed mij reikhalzend uitzien naar de Johannes Passion op Goede Vrijdag in de St. Willibrorduskerk in Eersel. Ik werd niet teleurgesteld, integendeel. Voor het eerst liet ik voorzichtig enige twijfel toe over mijn 'absolute' voorkeur voor de Matthaus. Zowel het Kempisch Kamerkoor als Concerto Barocco maakten een puur professionele indruk wat beslist toe te schrijven is aan de hoor- en zichtbaar perfectionistisch ingestelde dirigent Cees Wouters. En dan die solisten... Met de solisten moet je in het passiecircus ook een beetje geluk hebben. Nou, dat had Eersel. Tenor Jan van Elsacker 'speelde' de evangelist bijzonder overtuigend, kippenvel - volgens mijn vrouw tranen - bij het uiteenvloeiende hart van sopraan Nikki Treurniet en stijgende bewondering voor de ontwikkeling van altus Oscar Verhaar. Hem heb ik nog geinterviewd toen hij een puber van 14 was en onder de hoede stond van de Bredase dirigent Geert van den Dungen, zeg maar de Cees Wouters van de Baronie. In één woord: hulde! Kranten schrijven dan zinnen als 'de thuisblijvers hadden weer eens ongelijk' en 'concert zonder wanklank'. Beide clichés zijn waar in dit geval. Nu al verheug ik me oprecht op de jubileumuitvoering in 2017!"

René van der Velden, voormalig chef kunstredactie BN DeStem/GPD

 

"Wat een fenomenale uitvoering van de Johannes Passion. Het samenspel tussen koor, orkest, solisten en dirigent is van een hoge kwaliteit. Vooral naar het einde toe, wanneer je helemaal in het verhaal zit, is het koor echt de stem van het volk geworden die je zo diep van binnen raakt, en bezorgen de aria's van de solisten je kippenvel, met name Oscar Verhaar en Raoul Steffani, zeer indrukwekkend!" Ad Kolsters

 

"Opnieuw een indrukwekkende uitvoering van de Johannes passion. Het laat je stilstaan bij alle ellende in de wereld en brengt je tot de dingen die werkelijk belangrijk zijn in het leven. Om stil van te worden. Prachtig gezongen, gespeeld maar zeker ook gedirigeerd!" Anja Thijs-Rademakers, burgemeester van Eersel

 

"Ik heb genoten van uw prachtige uitvoering van de Johannes Passion. Jan van Elsacker is uniek als evangelist! De solisten, het orkest en bovenal het koor zijn van grote klasse. Het was een indrukwekkend geheel. Dank en complimenten aan allen, waaronder natuurlijk ook Cees Wouters!" Trudy Wilhelmus

 

"Cees wouters; je hele koor, de solisten en Concerto Barocco: dit was schitterend! Een hele avond genieten in een overigens muisstille kerk. Dank je wel, nu kan ik Pasen gaan vieren. Kan ik al reserveren voor volgend jaar?" Bep Waaijer 

 

"Wauw. Ik heb de Matthaus Passion in o.a. Rotterdam en Den Bosch gezien, maar jullie uitvoering van de Johannes Passion heeft de meeste indruk gemaakt!" Ingrid de Visser

 

Reacties bezoekers op de uitvoering van de Johannes Passion 2015:

 

Afgelopen vrijdag avond heb ik met volle teugen genoten van de uitvoering van de Johannes Passion. Alhoewel ik van nature niet naar dit type muziek luister, was ik diep geraakt door het verhaal verpakt in deze bijzondere en knappe uitvoering, door zeer bekwame zangers en muzikanten, in een prachtig (akoestiek) decor. De ontroering vertaalde zich in kippenvel. Mijn oprechte complimenten en dank voor deze bijzondere avond.

 

Het was een prachtige uitvoering, het was heel professioneel en dat voor een amateur zangvereniging! Nogmaals geweldig, wij hebben genoten!

Marianne van Rooijen- Cis Peters uit Geldrop

 

Ik vond het een erg mooi concert. Van bepaalde stukjes kreeg ik echt kippenvel. Ook was het eens een keertje anders dan gewoon, omdat ik vaak meespeel als ik ooit bij een concert ben. Ik vond de solisten, het koor en de muzikanten erg goed. De meerstemmigheid vond ik erg mooi bij het koor.

De muziek was een beetje treurig, wat het verhaal versterkte. Ook zet de tekst je aan het denken en weet ik nu het verhaal van goede vrijdag. Wat ik erg leuk vond was dat er echt instrumenten gebruikt werden die ze in de barok hadden. Ook de mannelijke alt was erg bijzonder.

Carlijn van der Leede

Reacties leerlingen Pius-X College

Enkele reacties van scholieren van het  Pius-X College uit Bladel, die op 3 april 2015 bij de uitvoering van de Johannes Passion aanwezig waren:

 

'Ik vond het op zich wel aardig, maar een beetje te lang duren. De evangelist had een gave stem, en de dirigent een gaaf kapsel'.

 

 'Ondanks dat het niet bepaald mijn muzieksmaak is, vond ik het orkest zeer mooi spelen en was de zang erg zuiver. Hoewel het redelijk lang duurde was het wel een ervaring die ik meegemaakt wil hebben'.

 

'Ik zag hoe de leden van het orkest en koor de JP met passie bespeelden of bezongen. Dit vond ik wel fascinerend'.

 

'Ik vond het knap dat het koor en de solisten zo lang goed kunnen blijven zingen'.

 

'Ik vond de akoestiek in de kerk heel mooi. Van sommige stukjes kreeg ik zelfs kippenvel. Ook vond ik het geheel erg mooi: je hoorde allerlei instrumenten en zangstemmen die elkaar afwisselden'.

 

'Nu ik er geweest ben, realiseer ik me dat je de passies ook vanwege de muziek en de boodschap kunt waarderen, en dat het niet persé met geloof te maken hoeft te hebben'.

 

'Ik had verwacht dat het saaier zou zijn".

 

'Het is een unieke manier om het passieverhaal te vertellen, anders dan gewoon voorlezen. In het Nederlands of Engels had ik het wel mooier gevonden'.